Okulumuz Etkileşimli Tahtaların Elektrik-Elektronik Donanım Aksamlarının Destek Noktasıdır

20 bin etkileşimli tahtanın donanım iyileştirmesi çalışması yapılacak. Bu konuda MEB kendi içinde çözüm buldu.

22.04.2022 576

TAHTALARIN BAKIMINI LİSELİLER YAPACAK

Bakanlık son günlerde akıllı tahtaların kara tahta olmaması için de büyük bir çalışma sürdürüyor. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl Yılmaz ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu'nun imzaladıkları protokolle FATİH Projesi dahilinde daha önce alımı yapılıp garanti sürelerini doldurmuş etkileşimli tahtaların arızaları, Destek Noktası olarak hizmet verecek Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri tarafından onarılacak. Protokol ile onarım işlerinin yanı sıra öğrencilere Destek Noktalarında işletmede beceri eğitimi ve staj imkanlarının sağlanması, alan öğretmenlerinin ihtiyaç duyduğu konularda işbaşında hizmet içi eğitimlerin verilmesi, etkileşimli tahtaların periyodik bakımlarının yapılması, Destek Noktalarının atölye ve laboratuvarlarının desteklenmesi sağlanacak. Ayrıca bu protokol ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine yönelik farkındalığın artırılması, döner sermaye kapasitesinin geliştirilmesi ve var olan "fabrika okullar" vizyonunun daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: MEB'den Akıllı Tahta Çözümü

Kaynak: https://yenikapihaber.com/mebdenakillitahtacozumu163354h.htm