Neden Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okumalıyım?

Kaliteli meslek eğitim ile nitelikli meslek elemanı olabilmek için sizleri Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bekliyoruz.

21.04.2022 409

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı lise eğitimi veren mesleki, teknik ve endüstri meslek liseleri öğrencileri iş hayatına adapte etmeyi ve meslek edindirmeyi amaçlar.
Türkiye'nin birçok ilinde birçok farklı meslek dalına ilişkin mesleki ve teknik Anadolu liseleri bulunur.

• Okulumuzdan mezun olanlar, 3795 sayılı Kanuna göre TEKNİSYEN unvanı ile mezun ve istihdam edilirler.

• Okulumuz mezunları, yabancı dille eğitim görmenin avantajlarına sahip olurlar.

• Okulumuza Sınavla öğrenci alan Anadolu Teknik Lisesi programında okuyan öğrenciler diğer normal liselerdeki öğrenciler gibi tüm kültür derslerini en iyi şekilde okulda alırlar. Bunun yanında da meslek bilgisi derslerini alırlar.

• Okulumuzdan mezun olanlar, yükseköğretim kurumlarına girebilmek için YKS sınavına katılma hakkına sahiptirler. Yükseköğretime devam etmeyenlerin iş bulmaları ve mesleklerinde ilerlemeleri daha kolay olmaktadır.

• Okulumuzdan mezun olanlara, 3308 sayılı kanuna göre Ustalık Belgesinin yetki ve sorumluluklarına sahip İŞ YERİ AÇMA BELGESİ verilir.

• Öğrencilerimiz okul ve işyerlerinde iş eğitimi almış olmaları sebebiyle mesleğe yatkın olurlar ve meslek değiştirmek istemeleri halinde yeni mesleğe çok kısa zamanda intibak edebilirler.

• Öğrencilerimiz eğitimleri süresince iş hayatını yakından tanıyacaklarından kendi işyerlerini kurup çalıştırabilirler.

• KPSS sınavlarında düz lise mezunları için girebilecekleri memur unvanlarına bakarsak, Tren memuru, hizmetli, ambar memuru gibi sınırlı sayıda ve düşük maaşlı yükselemeyecek bölümlerdir. Ancak Okulumuzdan mezun olan bir kişi için KPSS başvuru kılavuzuna bakıldığında birçok istihdam yeri, daha fazla eleman sayısıyla beraber işe girme olanakları da yükselmiş olmaktadır.

• Öğrencilerimiz işletmelerde meslek eğitimi süresince yaşlarına uygun asgari ücretin %30'undan az olmamak üzere ücret alırlar. Yeni çıkan kanuna göre,  asgari ücretin %30luk ücretinin üçte ikisini veya üçte birini çalışan sayısına göre devlet karşılamaktadır.

• Öğrencilerimiz işletmelerde meslek eğitimi süresince  İşletmenin sağladığı diğer sosyal imkânlardan faydalanırlar.

• Öğrencilerimiz hastalık, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı 10.sınıftan itibaren  sigorta edilirler.

• Öğrencilerimizin eğitimleri süresince muayene ve tedavi masrafları Sosyal Sigortalar Kurumunca karşılanır,

• Öğrencilerimiz işletmelerde meslek eğitimi süresince atölyelerin de bulunmayan eğitim aracı, makine ve teçhizatı işletmelerde görüp kullanma imkânına sahip olurlar.

• İşletmelerde dallarına uygun yerlerde staj yaptıkların için ileride işe girerken bu işletmeleri deneyim veya referans olarak gösterebilirler. Buda öğrenci için önemli bir avantajdır.