AMP 9. Sınıfların Alana Geçiş İşlemleri Başladı...

AMP 9. Sınıfların Alana Geçiş İşlemleri Başladı...

Okulumuz, Anadolu meslek programı 9 uncu sınıfa yerel yerleştirme ile kayıt yaptırmış öğrencilerin meslek alanlarına geçiş işlemlerinin nasıl yapılacağı ile ilgili Kılavuz yayımlanmıştır.

22.09.2020 15351

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının başladığı ilk iki hafta içinde öğrencilere meslek derslerine denk gelen ders saatlerinde meslek alanları tanıtımları yapılacaktır. Okul yönetimince belirlenecek program dahilinde meslek alanları ve mesleki eğitim merkezi programları hakkında öğrenciler bilgilendirilecek, okulda bulunan atölyeler, kullanılan makine ve teçhizatlar, yapılan üretim ve çalışma alanları anlatılacak, imkanlar el verdiği ölçüde öğrencilere meslek alanları ile ilgili küçük uygulamalar yaptırılacak, öğrencilerin meslekleri ve kendilerini tanımalarında yardımcı olacak rehberlik programları uygulanacaktır.

26 Eylül -1 Ekim 2020 tarihleri arasında öğrenciler e-Okul Sistemi üzerinden tercihlerini yapacaklardır.

Yerleştirme işlemleri, OBP (Ortaokul Başarı Puanı) ve tercih sıraları dikkate alınarak öncelikli olarak kendi okulu içindeki alanlara yapılacaktır. OBP' nin eşitliği hâlinde sırasıyla, 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacaktır. Boş kontenjan kalması halinde diğer okullardan alan tercihi yapan öğrenciler de OBP ye göre merkezi sistem ile yerleştirilecektir.

Yerleştirme sonuçları e-Okul Sisteminden 2 Ekim 2020 tarihinde ilan edilecektir.

 

E- KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Okulumuz alanlarına yönelik detaylı bilgilere  Aday Öğrenci Alan Tanıtımları veya Alanlar menüsünden ulaşabilirsiniz.

 22-09-2020

 

 

SIK SORULAN SORULAR:

 

AMP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ ŞARTLARI NASIL OLACAK?

AMP meslek alanlarını seçecek öğrenciler, kendi okulları dışındaki diğer okullarda bulunan alanları da tercih edebilir. Ancak, yerleştirme işlemi yapılırken kendi okulundaki öğrencilere öncelik verilir. Boş kontenjan kalması durumunda diğer okullardan tercihte bulunan öğrencilerin yerleştirmesi yapılır. Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar istemeleri hâlinde; işyerini ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla Anadolu meslek programında bu işyerindeki meslekle ilgili alana doğrudan kayıt edilirler.

TERCİH İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

Tercih başvuruları Çalışma Takviminde belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Tercih başvurularının öğrenci ve velileri tarafından bireysel olarak e-Okul üzerinden yapılması esastır. Ancak internetten başvuru yapamayanlar, EK-1 formu doldurulup imzalı olarak okul idaresine verilmesi ya da gönderilmesi durumunda veli adına okul idaresince de bireysel başvuru ekranından başvuru yapılabilecektir. Tercih başvurusu, ilan edilen meslek alanının tercih kodunun adayın öncelik sırasına göre e-Okul' a girilmesiyle yapılacaktır. AMP de bulunan alanlardan en fazla 15 tercih yapılabilecek olup öğrenciler öğrenim gördükleri okulun dışındaki okul ve alanları da tercih edebileceklerdir. Yerleştirme işlemi yapılırken öğrencinin öncelikli olarak kendi okulunda bulunan alanlara yerleştirileceği, diğer okullardaki alanlara ancak boş kontenjan kalması durumunda geçebileceği, herhangi bir tercihine yerleşemediği takdirde okul içinde boş kalan kontenjanlara okul yönetimince yerleştirilebileceği dikkate alınarak kendi okulunda bulunan alanlardan azami sayıda tercih yapması lehine olacaktır. Bireysel başvuru yapmayıp EK-1 formu teslim etmek suretiyle başvuru yapacak olan adayların tercih bildirim formlarının e-Okul'a hatasız ve eksiksiz olarak girilmesi okul müdürlüğünün sorumluluğundadır. Okul müdürlükleri 9 uncu sınıfa yeni kayıt olmuş öğrenciler ile sınıf tekrarı yapan tüm öğrencilerin alan tercihlerinin eksiksiz olarak yapılmasından sorumludur. Yapılan tercih başvuruları okul müdürlüğü tarafından e-Okul'da takvimde belirtilen tarihlerde onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme onaylama işleminden önce yapılacaktır. e-Okul'da onaylanan tercihlerin çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir. Tercih ve yerleştirme ile ilgili işlemler https://e­okul.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

 YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

Tercih başvurusunda bulunan öğrencilerin yerleştirme işlemleri, OBP ve tercih sıraları dikkate alınarak öncelikli olarak kendi okulu içindeki alanlara yapılacaktır. OBP' nin eşitliği hâlinde sırasıyla, 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacaktır. Boş kontenjan kalması halinde diğer okullardan alan tercihi yapan öğrenciler de OBP ye göre merkezi sistem ile yerleştirilecektir. Merkezi sistem ile Denizcilik alanına ön yerleştirmesi yapıldığı halde Çalışma Takviminde belirtilen tarihe kadar "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu"nu alamayan öğrenciler 9 uncu sınıfı okuduğu okulun bulunduğu İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından OBP'sine uygun bir alana yerleştirilecektir. Denizcilik alanında boş kontenjan bulunması halinde "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu" almak kaydıyla diğer okul ve alanlardan 9 uncu sınıf birinci dönem sonuna kadar OBP üstünlüğü dikkate alınarak Yönetmelik hükümlerine göre alan değişikliği yoluyla nakil ve geçiş yapılabilir. Yerleştirildiği alanı değiştirmek isteyen öğrenciler kontenjan açığı bulunması durumunda koşullarını taşıdıkları alanlara 9 uncu sınıfta birinci dönemin sonuna kadar alan değiştirerek de geçiş yapabilirler. Okulunda bulunan alan sayısından daha az sayıda tercihte bulunan öğrencilerin yerleşememe ihtimali vardır. Bu durumda olan öğrencilerin alanları okul yönetimince boş kontenjanlara göre belirleneceğinden tercih sayınının fazla olması adayın lehinedir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ İLANI  NASIL OLACAK?

AMP meslek alanlarına yerleştirme sonuçları Çalışma Takviminde yazan tarihte ilan edilecektir. Sonuçlar, https://e-okul.meb.gov.tr ve Veli Bilgilendirme Sisteminden duyurulacaktır. Ayrıca 8383 Mobil Bilgilendirme Servisine üye olan velilerin cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) gönderilecektir.